Acces: - Metrou Pipera
           - Metrou Aurel Vlaicu
           - Maxi-taxi  167, 67, 145, 445, etc
           - RATB 13516365,
                        301148, 1 (Voluntari-Dna. Ghica )
Acces foarte fiabil din toate cartierele: Cart. Floreasca, Baneasa, Colentina, Androneche-Fundeni, Voluntari, dispre Tunari sau Otopeni, Centura Bucuresti, Cartierul Francez, etc.
HOME PAGE
Spatiu birouri sau microproductie, sediu sau punct de lucru, cu cel mai mic pret pe mp,  in cea mai cautata zona a Bucurestiului. Imaginea  firmei dumneavoastra  v-a creste in ochii clientilor daca alaturi de datele societatii apare si zona sediului. Aveti conditii  deosebite, un intreg etaj de vila, in mijlocul naturii, cu toate utilitatile si facilitatile unui sediu de birou clasa A. Free internet.
Nu trebuie sa dati mii de Euro pe un spatiu mic, intr-o cladire de sticla clasa A, unde numai mentenanta poate ajunge la sute de euro, pentru ca viitorii clienti sa-si formeze o buna impresie despre dvs.
Oferta ideala pentru firmele debutante cu un buget limitat.
Suprafata totala inchiriabila 180mp. Detalii cititi mai jos.
540 €/luna

540 €/luna

Intretinerea, utilitatile si impozitul, incluse

Spatiu 180 mp, open-space, Dispune de toate utilitatile, pretabil atat activităţi de productie cat si de birouri. Contact. 0723217925

Preturile afisate la un moment dat pe site-urile de publicitate, nu reflecta realitatea si trebuiesc luate ca titlu informativ. Acestea pot fi oferte vechi, din anunturi expirate sau modificate. Un pret actualizat, real, il obtineti  numai prin contactarea proprietarului si stabilirea unei intalniri.

La un avans considerabil se poate obtine o reducere la fel de considerabila la chiria lunara.

De aceea, nu ezitați sa stabiliti o vizionare (nu va costa nimic) dupa care discutam conditiile contractuale
Avantaje:
 
 
Open-space de dimensiuni mari (140mp interior)
Poate fi folosit in acelasi timp si ca birouri/office/showroom si ca pct. de lucru/productie/atelier/service.
Supraveghere video a perimetrului, interfon, paza.
Internet, fibra optica, cablu tv., bucătărie utilată și grup sanitar propriu. 
Intrare separată, terasă, curent 380V (contorizare separata).
Spațiu curat, liber, cu gresie și parchet, a/c, termopane, renovat, terasa.
Zona linistita, civilizata, sigura, la 200 m de soseaua principala (Blvd. Pipera).

Atelier de Croitorie (plan afacere)

Acasa acces firme acces persoane

Model de afacere rurala:

Mic atelier de croitorie

[25/08/2011]

A.   Afacere: Mic atelier de croitorie


B.   Investitie estimativa: minim 32.000 RON (aprox. 7.500 EURO)

C.    Concept
Un mic atelier de croitorie si confectionare de articole de imbracaminte, in prezent, are oportunitati semnificative, tinand cont de cererile existente pe piata din partea tarilor din Europa de Vest. Totodata un atelier mic este mai usor de organizat si daca este amplasat in mediul rural poate functiona cu costuri mai reduse decat cele existente in  mediul urban. Tinand cont ca multe persoane fac naveta in orase pentru a lucra in industria usoara putem enunta ca forta de munca calificata exista in aproape toate localitatile rurale.
In cazul in care capitalul disponibil pentru demararea afacerii este mic, pentru inceput atelierul trebuie sa se adreseze pietii locale si regionale.


D.    Prezentare afacere
Infiintarea unui atelier pentru productia de confectii presupune existenta unor spatii adecvate, a unor echipamente si scule specifice, a unor mijloace de transport si existenta cunostintelor tehnice necesare desfasurarii unei astfel de activitati.

In ceea ce priveste spatiile necesare, in primul rand este necesara existenta unui spatiu de productie propriu-zisa, apoi a unui spatiu pentru depozitarea materiilor prime, si a produselor finite si a unui spatiu de prezentare si vanzare (atunci cand se face vanzare en-detail). Cand afacerea este foarte mica unele din spatiile enumerate pot fi comasate, dar pe masura ce afacerea se dezvolta noi recomandam crearea unor spatii distincte pentru fiecare faza, conform celor prezentate anterior. Mai mult decat atat, in cazul in care afacerea ia amploare, pentru activitatea de productie propriu-zisa trebuie create spatii suplimentare.
In mod evident spatiile trebuie sa fie racordate la reteaua de curent electric, la un sistem de alimentare cu apa si canalizare.

In ceea ce priveste echipamentele folosite in activitatea de productie putem afirma ca in acest domeniu exista o varietate de mare de produse. Recomandarea noastra este de a achizitiona echipamente profesionale.

Mijloace de transport: pentru buna desfasurare a unei astfel de afaceri este recomandat ca firma sa detina un mijloc de transport (minim un autoturism dar credem ca e preferabil sa existe minim o autoutilitara).

Produsele realizate
Un atelier de croitorie realizeaza diferite articole de imbracaminte si alte produse din materiale textile la comanda sau in serie mica. O alta oportunitate in prezent este realizarea anumitor produse sau parti din acestia in subcontractare pentru firme mari cu activitate in acest domeniu. 
Legat de produsele realizate exista unele ateliere care se specializeaza in productia de confectii pentru femei, altele in productia de confectii pentru barbati, altele in productia de confectii pentru copii, dar si ateliere care realizeaza produse pentru orice tip de consumator.

In cazul in care proprietarul afacerii doreste sa isi vanda marfa en-detail prin magazinele proprii noi recomandam orientarea catre o singura grupa de produse (ex: confectii de dama). Este destul de greu pentru un atelier mic sa isi organizeze productia astfel incat sa realizeze produse la preturi competitive pentru toate categoriile de consumatori.

Livrarea produselor
Este posibil ca pentru anumite produse clientii sa se prezinte la sediul firmei pentru a  ridica produsele comandate, insa in cazul clientilor persoane juridice deobicei este necesar livrarea acestora la sediul clientului. In cazul in care firma comercializeaza produsele realizate en-detail prin intermediul unui magazin sau unor magazine proprii marfa va fi livrata clientilor in aceste magazine.

Cheia succesului
In cazul in care se realizeaza produse pentru alte firme, intr-o astfel de afacere calitatea si punctualitatea sunt elemente de baza pentru a avea succes. Clientii vor fi multumiti daca produsele pe care le-au comandat corespund cerintelor si daca acestea sunt livrate la timp. 
In cazul in care se firma produce modele proprii pentru magazinele proprii, pe langa calitatea produselor aspectul este un factor la fel de important. Fara un designer bun si un specialist in croi sansele de a penetra pe piata sunt foarte mici.


D.1.  Informatii generale legislative (Forma juridica, Cod CAEN, Autorizatii functionare)           

Forma juridica
a. Societate cu raspundere limitata SRL
b. Intreprindere individuala II
c. Intreprindere familiala IF
d. Persoana fizica autorizata PFA
e. Alte forme juridice (SNC, SCA, SCSA)

Coduri CAEN:

141 Fabricarea articolelor de imbracaminte, cu exceptia articolelor din blana
1412 Fabricarea de articole de imbracaminte pentru lucru 
1413 Fabricarea altor articole de imbracaminte (exclusiv lenjeria de corp)
1414 Fabricarea de articole de lenjerie de corp 
1419 Fabricarea altor articole de imbracaminte si accesorii n.c.a.

Autorizatii necesare
Autorizatie de functionare eliberata de Primaria localitatii in care se desfasoara activitatea, Autorizatie de mediu, Autorizare din punct de vedere al protectiei muncii, Autorizatie PSI. 

D.2. Spatiul minim necesar
- spatiu de productie - minim 20 mp
- spatiu depozitare materii prime si produse finite - minim 15 mp
- spatiu de prezentare/relatii cu clientii - minim 15 mp

Recomandarea noastra este pentru un spatiu cu o suprafata de minim 50 mp.

Amlasament spatiu
Atelierul trebuie amplasat intr-un spatiu in apropierea caruia pot parca cu usurinta mijloacele de transport. Daca firma realizeaza produse pentru alte firme atelierul nu necesita sa fie amplasat intr-o zona de vad comercial si astfel chiria va fi mai modesta. 
In cazul in care proprietarul afacerii doreste sa isi vanda produsele en-detail, direct consumatorilor este necesara infiintarea unui magazin, iar acesta trebuie amplasat intr-o zona cu vad comercial bun. In acest caz pentru optimizarea cheltuielor recomandam, daca e posibil,  ca atelierul de productie propriu zis sa fie amplasat in aceeasi cladire cu magazinul de desfacere.


D.3. Piata
a.   Cine sunt potentialii clienti?

-  firme cu activitate de confectionare imbracaminte, care realizeaza productia prin subcontractarea anumitor faze sau loturi - in special care lucreaza pentru export
-  firme si institutii publice
-  comercianti  (in cazul productiei de serie mica)
- persoane fizice

b.   Concurenta
-   firme cu profil similar

c.   Aspecte cheie (daca e cazul) - este nevoie de cunostinte  de croitor, confectioner de imbracaminte.


D.4. Furnizorii: (Cine sunt potentialii furnizori?)
- producatori si distribuitori de materiale textile
- distribuitori de accesorii ( nasturi, fermoare, ata, butoane, etc.)
- distribuitori de piese de schimb pentru masini
- producatori/distribuitorii de utilitati ( apa, canalizare, energie electrica, internet, colectare deseuri)

D.5. Personal: 
(De cati angajati am nevoie?)
Trei angajati sunt de ajuns la demararea afacerii. Unul dintre cei 3 angajati va fi chiar proprietarul afacerii.

Ulterior, in functie de evolutia vanzarilor numarul de angajati poate fi crescut si diversificat (personal productiv, personal de vanzare si personal administrativ).


D.6. Echipamente/dotari necesare
- spatiu de productie
- raft depozitare materii prime si produse finite
- spatiu de relatii cu clientii
- echipamente de birotica: casa de marcat, computer, imprimanta, telefon
- mijloc de transport 
- masa de croit
- masina de croit cu disc
- masina de surfilat cu 3 fire
- masina de cusut simpla cu masa de lucru -  2 bucati
- masa si fier de calcat
- masina de cusut zig-zag
- vestiar, baie 

D.7. Detalii investitie necesara pornirii afacerii

- reclama exterioara firma: 40 - 350 EURO
- mobilier (inclusiv rafturi pentru depozitare, mese, scaune): 500 - 1200 EURO
- casa de marcat: 75 - 250 EURO
- computer si imprimanta: 350 - 750 EURO
- telefon/fax: 60 - 100 EURO
- mijloc de transport (second-hand): 3500 EURO
- masina de surfilat cu 3 firet: 420 EURO
- masina de cusut simpla- 2 bucati: 520 EURO
- masina de  cusut zig-zag: 300 EURO
- obiecte de inventar ( fier de calcat, foarfeca, etc.): 300 EURO

Propunem achizitionarea de echipamente second-hand, care pot fi obtinute la preturi de cca 50% din pretul celor noi de la societatile comerciale mari care activeaza in domeniu la o capacitate mai mica decat in trecut.

NOTA: in cazul in care credeti ca aceasta afacere vi s-ar potrivi pentru a avea sanse de succes trebuie sa va faceti un plan foarte detaliat al afacerii, adaptat la zona in care doriti sa demarati afacerea si trebuie sa fiti convins ca va veti implica 100% in aceasta afacere !

© RuralOnline

08/08/2013 13:39:46
Atsb Pipera
Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc
Anunturi, director web, bancuri, jocuri, etc
director webName
Email
Comment
Or visit this link or this one